Kulturminister Trine Skei Grande (V) og TV 2-sjef Olav Sandnes undertegnet onsdag formiddag avtalen mellom TV 2 AS og staten ved Kulturdepartementet om kommersiell allmennkringkasting. Foto: TV 2

Grande og Sandnes signerte ny TV 2-avtale

Undertegnet i Bergen

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Staten vil kompensere for nettokostnadene knyttet til TV 2s oppdrag som kommersiell allmennkringkasting med et bidrag på inntil 135 millioner per år i fem år.

Kulturminister Trine Skei Grande (V) og TV 2-sjef Olav Sandnes undertegnet onsdag formiddag avtalen mellom TV 2 AS og staten ved Kulturdepartementet om kommersiell allmennkringkasting. Det ble kjent at en avtale var klar tirsdag.

TV 2 må årlig dokumentere at kravene i avtalen er oppfylt og også årlig dokumentere behovet for kompensasjon. Medietilsynet vil føre tilsyn med avtalen og kan dersom TV 2 ikke oppfyller kravene, ilegge kanalen sanksjoner.

Fem år

TV 2 AS inngår nå avtale med staten i fem år. TV 2s allmennkringkastingsoppdrag vil være forpliktende i hele avtaleperioden. Avtalen vil tre i kraft 1. januar 2019 og vare fram til 31. desember 2023.

Av avtalen fremgår det at flertallet av de redaksjonelle beslutningene skal tas 100 kilometer utenfor Oslo, i praksis i Bergen. Det er også et krav om at flertallet av de redaksjonelt ansatte i både hovedredaksjonen og den sentrale nyhetsredaksjonen skal ha sitt arbeidssted utenfor Oslo.

Skille i regnskapet

– Det er etablert et regnskapsmessig skille mellom TV 2 sin allmennkringkastings­virksomhet, som skal støttes med offentlige midler, og annen virksomhet, som faller utenfor oppdraget, heter det i en pressemelding fra Kulturdepartementet.

Det fremgår også at TV 2 skal ha daglige nyhetssendinger, tilby norskspråklig barne-TV og programmer for unge og bruke minst 250 millioner kroner på førstegangsvisninger av norsk film og tv-drama i avtaleperioden.

Innholdet skal tilbys på én lineær tv-kanal, og i tillegg må allmennkringkastingsinnholdet gjøres tilgjengelig på internett.

Powered by Labrador CMS