Heidi Nordby Lunde.
Heidi Nordby Lunde.

Må ta konsekvensen av blogg

– Bloggen er ikke en privat samtale, og da må du ta konsekvensen, sier VamPus, Heidi Nordby Lunde.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere tirsdag ble det kjent at Trine Grung er blitt fjernet fra et tv-prosjekt, angivelig som følge av et innlegg på bloggen hennes. I dette innlegget kritiserte Grung TVNorge-kollega Elin Tvedt.

– Ikke vennesamtale

En av landets mest kjente bloggere, VamPus eller Heidi Nordby Lunde, sier at man må være forsiktig med hva man skriver på bloggen.

– Det er ikke en samtale to venninner imellom. Det er ikke forskjell på det du skriver i en blogg og når du uttaler deg til mediene. Du må stå inne for det du publiserer.

– Er du overrasket over mediekjøret rundt bloggen til Grung?

– Nei, ikke egentlig, mediene generelt har en tendens til å lage storm i et vannglass, men de aller fleste har ikke vent seg til å blogge ennå. Man er ikke klar over at dette er en offentlig kanal, dermed blir det plukket opp i mediene.

Anonymisere

Bloggeren mener at man skal være forsiktig med å utlevere kolleger og venner med fullt navn.

– Har du én leser, og den ene er såpass årvåken at den tipser Dagbladet neste dag, har du plutselig 100.000 lesere. Nå kjenner jeg glasset raser rundt meg, jeg har skrevet i bloggen min i tre år og har skrevet mye forskjellig der, men jeg har vært forsiktig med å nevne navn på venner, og det bør man generelt være forsiktig med.

– Hvor mye hensyn skal man ta til sjefen når man blogger?

– Jeg har aldri skrevet særlig om mine arbeidsforhold eller arbeidsgivere, i så fall er det artige episoder på jobben. Ikke skriv på bloggen din noe du føler du ikke kunne sagt rett til sjefen din. Eller kolleger og venner for den saks skyld.

Powered by Labrador CMS