Tynsetingens redaktør Erlend Vingelsgård (foran) sammen med journalist Tore Rasmussen (til høyre) og Alvdalmiv-redaktør, journalist og daglig leder Ivar Thoresen.
Tynsetingens redaktør Erlend Vingelsgård (foran) sammen med journalist Tore Rasmussen (til høyre) og Alvdalmiv-redaktør, journalist og daglig leder Ivar Thoresen.

Alvdal midt i væla utvider - lanserer Tynsetingen

Utgiveren trapper opp konkurransen med Amedia i distriktet.

Publisert Sist oppdatert

Mandag lanseres Tynsetingen.no som ny hyperlokal nettavis for Tynset kommune. Bak satsinger står den nær ett år gamle tilsvarende nettavisen Alvdal midt i væla, som nå har over 700 abonnenter.

I en pressemelding skriver selskapet at Tynsetingen skal speile bygdelivet på Tynset.

I strupen på lokale Amedia-aviser

– Alvdal og Tynset har mye til felles, selv om mye også er ulikt. Vi tror vi gjennom å starte lokal nettavis på Tynset kan gjør totalproduktet og dermed også Alvdal midt i væla bedre, sier journalist Erland Vingelsgård og påtroppende redaktør for Tynsetingen i meldingen.

Han vil sammen med Tore Rasmussen Steien og Ivar Thoresen utgjøre den faste redaksjonelle staben.

Den nye nettavisen lanseres ved å først tilby alle artikler gratis tilgjengelig for alle, før flere og flere artikler gradvis vil kreve abonnement og innlogging for å leses. Et årsabonnement på søsteravisen alvdalmiv.no har en ordinær pris på 1.500 kroner.

Dermed trapper utgiverselskapet DMT Alvdal AS opp konkurransen med Amedia-avisene Østlendingen og Arbeidets Rett som har økt samarbeidet i distriktet. De to Amedia-eide lokalavisene med base på henholdsvis Elverum og Røros har blant annet gått sammen om felles lokalkontor på nettopp Tynset.

Les: «Hvordan vi skal samarbeide og konkurrere under samme tak er en gåte for meg»

 

 

Powered by Labrador CMS