Fra Gaziantep. Foto: Haluk Comertel, Wikimedia Commons
Fra Gaziantep. Foto: Haluk Comertel, Wikimedia Commons

Skriver du fordelaktig om kuppmakerne i Tyrkia risikierer du å bli utvist fra landet

Det lønner seg også å ha tillatelse til å arbeide i de forskjellige provinsene. Franske Olivier Bertrand hadde ikke det.

Publisert Sist oppdatert

En fransk journalist ble utvist fra Tyrkia søndag etter å ha blitt pågrepet nær den syriske grensen i den sørøstlige delen av landet.

– Olivier Bertrand har ankommet Paris og er i god behold, sier Isabella Roberts, sjef for det franske nettstedet Les Jours.

Bertrand ble pågrepet fredag i Gaziantep-provinsen der han jobbet med en planlagt serie om Tyrkia etter kuppforsøket. Han ble holdt i forvaring fram til han ble utvist søndag.

Det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu skriver at Bertrand ikke hadde de nødvendige tillatelsene til å jobbe i området, men det blir også hevdet at han skrev artikler som var til fordel for dem som sto bak kuppforsøket mot president Recep Tayyip Erdogan i juli.

Den franske utenriksministeren Jean-Marc Ayrault sa søndag at pågripelsen var «dypt sjokkerende og uakseptabel». Andre franske medier og internettbrukere har også reagert kraftig mot pågripelsen.

Powered by Labrador CMS