Per Christian Magnus er senterleder for Senter for undersøkende journalistikk (SUJO).

Utdanning

USA og Norge går sammen om utveksling for journalistikk-studenter

Masterstudenter ved UiB får hospitere i Washington D.C.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

UTFORSK-programmet til Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir) har innvilget støtte til Senter for undersøkende journalistikk (SUJO) og Universitetet i Bergens prosjekt for å utvikle varige samarbeidsrelasjoner med USA innen undersøkende journalistikk.

Det skriver Universitetet i Bergen i en pressemelding.

Universitetet i Bergen sine masterstudenter i journalistikk får hospitere i Washington D.C, mens amerikanske journaliststudenter ved American University kan utveksle til Norge gjennom et nytt utvekslingsprogram kalt Bridging Investigative Journalism (BRIJ).

– Hvert år får fem journaliststudenter fra American University i Washington D.C bytte plass med fem av våre masterstudenter i journalistikk i Bergen. I løpet av oppholdet deltar studentene i undervisningen, møter forskere, samt besøker redaksjoner og selskaper innenfor medieteknologi: Både teori og praksis, sier senterleder Per Christian Magnus ved SUJO i pressemeldingen.

Vant Pulitzer-prisen

Åtte studenter i undersøkende journalistikk ved American University var en del av teamet som i år ble tildelt den prestisjetunge Pulitzer-prisen for Washington Post sin dekning av Kongress-angrepet i 2021. Prosjektet ble ledet av gravenestoren John Sullivan, som også skal bidra til BRIJ-samarbeidet.

Programmet inkluderer samarbeid med US-Nordic Press Center i Washington D.C. Senteret startet opp våren 2022, og drives av den erfarne diplomaten Berit Enge, som selv har bakgrunn fra norsk representasjon i Washington, Tokyo og den norske FN-delegasjonen i New York. Senteret er et faglig møtepunkt for nordiske journalister som arbeider i den amerikanske hovedstaden.

– Her skal studentene bo under oppholdet og vi regner med de vil nyte godt av det gode nettverket. Både i Norden, men ikke minst inn mot amerikansk politikk og ledende amerikanske redaksjoner, sier Magnus.

Tre millioner kroner

BRIJ-programmet er finansiert med tre millioner kroner, og skal etter planen gå fram til 2026.

Ifølge pressemeldingen skal nettverket også bidra til journalistikk som undersøker grenseoverstigende forhold, samt utvikle bedre metodikk og verktøy for å sette journalister i stand til å samarbeide om krevende undersøkende prosjekt.

UTFORSK-programmet er opprettet for å styrke høyere utdanning med internasjonale partnerskap, øke utvekslingen av studenter og heve kvaliteten på utdanningsprogrammene.


Powered by Labrador CMS