Trond Berger er finansdirektør i Schibsted. Foto: Birgit Dannenberg
Trond Berger er finansdirektør i Schibsted. Foto: Birgit Dannenberg

Schibsted mestrer krisen bedre

Kvartalstallene overrasker analytikere og setter fart i aksjen.

Publisert Sist oppdatert

Schibsted-konsernet la i morges fram tall for 3. kvartal som overrasket analytikerne positivt. Perioden ga et driftsresultat før skatt på solide 305 millioner kroner. Det er tre ganger mer enn analytikerne ventet, skriver NA24.

Online øker

Nesten en tredel av resultatet stammer fra Finn. Tjenesten oppnådde en kvartalsmargin på 45 prosent, to prosentpoeng ned fra samme periode i fjor. Inntektene fra boligannonser steg med 10 prosent tredje kvartal, mens stillingsannonseringen falt med 16 prosent.

– Det er hyggelig å se at i et svakt marked leverer vi bedre tall enn i fjor, sa finansdirektør Trond Berger under presentasjonen.

VG flater ut?

VG har en noe bedre opplagstrend i tredje kvartal, opplyste konsernsjef Rolv Erik Ryssdal. Opplaget er redusert med 8,3 prosent år mot år, og er 5,9 prosent ned tredje kvartal isolert. Men selv om fallet kanskje flater ut, er VG nødt til å redusere noe i antall ansatte.

– Det er dessverre ikke slik at markedet har snudd og pilene peker oppover igjen. Den underliggende veksten er fortsatt negativ. Vi har en vekst i online classified, blant annet gjennom lansering av nye tjenester, sa Ryssdal.

Schibsted-aksjen avsluttet gårsdagen på Oslo Børs med en kurs på 101 kroner. På sitt høyeste før klokka 10 i morges, nådde aksjen kr. 118,50.

(Journalisten kommer med mer fra kvartalspresentasjonen)

Powered by Labrador CMS