VGTV legger på hjul

Nå skal de avvikle sendinger på stedet.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha lagt nær 350 direktesendinger bak seg i fjor, girer VG opp tv-satsingen sin ytterligere. Nærmere bestemt trykker de ned gasspedalen og har bestilt sin egen OB-bil (Outside Broadcasting) slik at de kan regissere sendingene på stedet.

– Vi har etter å ha blant annet sendt direkte fra elgjakta sett det er behov for skikkelig avvikling, forteller direktør Jo Christian Oterhals.

Mer effektiv

Bilen er en vanlig varebil som preppes for sendinger. Ifølge teknisk sjef Pål Hansen vil bilen gjøre det atskillig mer effektivt å produsere sendinger utenfor huset. For med bilen kan de rett og slett ta med seg racket med bildemikser og kamerakontrollen fra regien i VG-huset, og rulle det rett inn i bilen. Det meste andre er allerede installert.

– Det handler om at vi sikrer produksjonene våre bedre og sørger derfor også for at alt sitter slik det skal.

Ifølge Hansen satt ikke avgjørelsen å ta skrittet i å bestille en slik bil langt inne, kanskje fordi den leases, men mest fordi at den også signaliserer ifølge Oterhals VGs prioritering på levende bilder.

Bilen kommer blant annet til å stå parkert utenfor Tinghuset under rettssaken mot Anders Behring Breivik.

VGTV har i skrivende stund sju redaksjonelle medarbeidere, snart økes dette til ni. Og så jobber ytterligere fire personer med marked og teknisk.

Powered by Labrador CMS