Trond Olav Skrunes går fra Bergens Tidende til VG

Tar over nyhetslederjobben. 

Publisert Sist oppdatert

Trond Olav Skrunes pakker sammen kontoret i Bergens Tidende og flytter til A55 og VGs redaksjon i løpet av året. 

Skrunes er i dag reportasjesjef for samfunnsavdelingen i Bergens Tidende. Han har tidligere vært nevnt som en av flere potensielle til å ta over sjefjobben i BT da Gard Steiro forlot BT for VG. Nå følger altså Skrunes etter. Og som Steiro vil han ukependle fra Bergen. Nøyaktig når det vil skje, er ikke avklart. 

Ifølge Skrunes selv er det VGs nye nyhetsredaktør Tora Håndlykken han har forholdt seg til i ansettelsen, ikke Steiro. Og Skrunes har noen tanker om den nye jobben. 

– Håpet er jo at VG skal beholde kraften de har i dag på løpende nyheter. Det blir en viktig rolle for meg å tre inn i. Og å bidra til å videreutvikle her og nå-journalistikken, og at vi samtidig klarer å sette dagorden og løfte de viktige sakene i større grad, sier han til Journalisten.

I 2005 fikk han som redaktør og journalist i Sydvesten i Bergen Skup-diplom for en artikkelserie om en 14-åring som ble kastet på glattcelle. Sydvesten er etter det Journalisten forstår fortsatt den minste redaksjonen som noensinne har fått heder under Skup.

Skrunes har også arbeidet for Bergensavisen. 

Tora Håndlykken. 
Tora Håndlykken. 

I VG tar han over stillingen Tora Håndlykken hadde fram til hun tidligere i år ble forfremmet til nyhetsredaktør av Steiro.

– Vi ønsket oss en kandidat som kan løfte oss videre journalistisk. Jeg mener Trond Olav er kandidaten som kan gjøre det, sier Håndlykken til Journalisten. Hun viser til Skrunes’ erfaring som både journalist og leder og Skup-diplomet han fikk i Sydvesten.

For VG, sier nyhetsredaktøren, er det viktig å være først og best på store hendelser. Dette blir en viktig oppgave for Skrunes. 

– Jeg vet han har solid erfaring med dette fra BT. Og han har bevist at han evner og forstår når du må prioritere en nyhet.

Powered by Labrador CMS