Truls Dæhli forlater VG til fordel for fotballen. Foto: Bjørn S. Delebekk/VG
Truls Dæhli forlater VG til fordel for fotballen. Foto: Bjørn S. Delebekk/VG

Truls Dæhli blir fotballsjef

Går fra VG til nyopprettet stilling

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VGs mangeårige sportskommentator Truls Dæhli jobb og går til nyopprettet stillingen som seksjonsleder for aldersbestemte landslag, ifølge en pressemelding fra Norges Fotballforbund.

Jobben har ifølge NFF mange av de samme oppgavene Stig Inge Bjørnebye tidligere har hatt i NFF.

Sammen med toppfotballsjef Nils Johan Semb skal Dæhli ha hovedansvaret for arbeidet med de aldersbestemte landslagene, landslagsskolen og allerede i gangsatte prosjekter for beste talenter.

- Dette er svært viktig arbeid for å nå de målene som er satt for norsk fotball, og her blir Truls sentral, sier NFFs utviklingsdirektør Alf Hansen.

Dermed går Dæhli fra å dekke og kommentere norsk fotball, noe han har gjort i nesten 30 år, til å bli aktør. Hansen mener ansettelsen vil bidra til at den sportslige ledelsen blir styrket og komplementært sammensatt.

Dæhli har tidligere vært barnetrener for blant annet sin sønn, landslagsspiller Mats Møller Dæhli.

- Å være sportskommentator har vært et privilegium, men nå får jeg muligheten til å jobbe direkte. NFF er en organisasjon som får mye ros og ris, men jeg vet at det er skjedd mye spennende den siste tiden. Dette er utviklingsarbeid som er kjempespennende. Jeg er her for å lære og for å bidra på de områdene jeg kan, og jeg håper jeg kan bidra til å se ting litt med andre øyne, sier Dæhli.

(Journalisten har forsøkt å få fak i Dæhli.)

Powered by Labrador CMS