Dagbladets nye videogruppe. Fra venstre mot høyre: Eugene Brandal Laran, Jørgen Gilbrant, Endre Vellene, Håkon Eikesdal. Foto: Sjur Stølen/Dagbladet
Dagbladets nye videogruppe. Fra venstre mot høyre: Eugene Brandal Laran, Jørgen Gilbrant, Endre Vellene, Håkon Eikesdal. Foto: Sjur Stølen/Dagbladet

Tar opp konkurransen med VGTV

Dagbladet vil slå konkurrenten ved å være best på levende bilder fra nyhetsstrømmen.

Desksjef Eugene Brandal Laran i Dagbladet blir sjef for en ny videogruppe som består av tre personer som skal jobbe med levende bilder på heltid. Videogruppa på fire skal nå ta opp konkurransen med VG på levende bilder.

– Vi skal bli nest størst på web-TV med en gang og deretter skal vi ta opp konkurransen med VG, sier Laran.

Det betyr at kampen om nett-tv-seerne spisser seg til. Før jul lanserte NRK sin første animasjonsserie eksklusivt for nett. Tidligere i år ble det kjent at VGTV investerer i en OB-bil for å kunne avvikle sendinger utenfor VG-huset.

Tre årsverk

Det er Jørgen Gilbrant, som skal jobbe på desken, og Håkon Eikesdal og Endre Vellene, som utgjør videogruppa – i tillegg til Laran som sjef. Vellene er hentet fra jobben som videojournalist i VGTV, mens de to første kommer fra henholdsvis nyheter og foto i Dagbladet.

– De tre er fantastiske på sine områder. Jørgen er en av våre beste nyhetsjegere og Endre er en av talentene i VG. Alle tre syns video er gøy.

Gilbrant skal jobbe med å publisere byråvideoer og finne klikkvinnere, mens de to andre skal være mest mulig ute i felten.

Høye forventninger

På sikt har Laran store forventninger til satsingen.

– Vi kommer til å kjøpe inn det beste utstyret. Jeg tror det kommer til å betale seg. Det er mer og mer interesse for nett-TV og det kan bli det andre beinet for nettavisene, sier desksjefen.

Men Dagbladet har ingen planer om å gjøre som VG og gå til anskaffelse av en OB-bil.

– I utgangspunktet har vi ikke tenkt til det. Det er viktigere å prioritere viktig. Vi skal slå dem på nyheter, som er det som må ligge i bunn. Å vinne nyhetene er viktigere.

Nett-TV-satsingen har fått navnet dbtv og publikum vil kunne se de første videoene i løpet av en uke.

Powered by Labrador CMS