Nå er det klart for spanske La Liga på norske TV-skjermer igjen. Foto: Flickr.com/Creative Commons/JAN SOLO
Nå er det klart for spanske La Liga på norske TV-skjermer igjen. Foto: Flickr.com/Creative Commons/JAN SOLO

Viasat kjøpte spansk og italiensk fotball

Serie A- og La Liga-fansen kan puste lettet ut. Omsider er en norsk TV-avtale på plass for italiensk og spansk fotball.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Viasat har sikret seg rettighetene gjennom morselskapet MTG. Tidligere i høst sikret de seg fransk Ligue 1.

– Vi sitter nå på rettighetene til flere av de viktigste ligaene utenfor England. I tillegg har vi fra før Champions League, selve indrefileten i internasjonal klubbfotball, sier administrerende direktør i MTG Norge, Trygve Rønningen i en pressemelding.

– Vi gleder oss til å presentere dette for våre seere, og kan vel nå kalle Viasat og Viaplay for selve hjemmet til europeisk fotball. Ved siden av at alle ligaene er av topp sportslig kvalitet, vil det jo selvsagt bli spesielt spennende for oss nordmenn å følge Real Madrid og Martin Ødegaard framover. Jeg ser at Martin selv har ytret ønske om at den spanske ligaen blir å se på norsk TV. Ønsket er herved innfridd, sier Rønningen videre.

I høst er italiensk og spansk ligafotball blitt streamet via ulike norske nettsteder.

TV3 sendte Serie A-fotball på 1990-tallet. Nå kommer den italienske serien tilbake i Viasat-systemet. La Liga og Serie A-rettighetene varer til og med sesongen 2017/18.

Høy stemning

Stemningen i Viasat er høy etter at rettighetene for Serie A og La Liga kom i boks sent mandag kveld.

– Det var viktig for oss å få på plass ligaer med stor kvalitet i helgene. Kombinasjonen med Champions League på ukedagene gir oss en sterk, sterk europeisk fotballpakke, sier sportssjef Stian Kleppo.

– Det blir norske kommentatorer allerede i helgen, men hvilke kamper som sendes hvor, må jeg få lov til å komme tilbake til. Vi har kanaler og plattformer nok, sier Kleppo.

Nylig sikret TV 2 seg en fortsatt avtale for Premier League, juvelen i europeisk ligafotball. Samtidig er de norske fotballrettighetene i spill.

– Betyr dette at du gir opp norsk eliteserie?

– På ingen måte, svarer Kleppo på NTBs spørsmål.

– Hele rettighetsbildet har vært balansert mot det som har skjedd de siste ukene. Man trodde Premier League skulle lande først, så skulle resten komme dalende, sier Viasats sportssjef.

Tidligere TV 2-kommentator Morten Langli er ekspert under CL-sendingene. Det er uklart om Langli gjør comeback i kommentatorboksen.

– Jeg går ikke inn på kommentatornavn gjennom pressen, sier Kleppo.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS