Illustrasjon. Foto: Birgit Dannenberg
Illustrasjon. Foto: Birgit Dannenberg

Vil gi deg mobil-tv

Om noen få måneder har du trolig mulighet til å se ni forskjellige tv-kanaler på mobilen din.

Publisert Sist oppdatert

NRK, TV 2 og TV3-eier MTG har gått sammen og dannet Norges mobil-TV (NMTV). Fra april skal selskapet sende tv til mobilen din.

Gratis

I første omgang vil det være snakk om en prøveperiode på to år og primært i Oslo-området. Konstituert daglig leder i NMTV Gunnar Garfors forklarer at det er snakk om å sette opp fem sendere i Oslo-området som gir et nedslagsfelt med 1,4 millioner mennesker.

Tv-kanalene som skal sendes vil være tre fra hver av de tre eierne. Noe som kan innebære at du får SportN, TV3, TV 2, NRK 1 og 2, for å nevne noen, på mobiltelefonen. Men det kan også innebære at tv-selskapene skreddersyr kanaler for tjenesten.

Det beste for forbrukerne er at disse kanalene trolig vil bli gratis.

– Kanalene må være gratis for at folk skal bruke det. Mange land har gått på en smell som følge av det. Det må også være andre tjenester, som arkivopptak av program og innslag, sier Garfors.

Reklame

I tillegg til ni tv-kanaler vil trolig også 17 radiokanaler bli gjort tilgjengelig. For å tjene penger, vil det etter planen bli tatt betaling for andre tjenester som vær- og trafikkinformasjon. Her tror Garfors at det er mulighet til å hente inn kroner. I tillegg vil det også være mulighet for reklame som er interaktiv og/eller brukertilpasset.

NRK har i flere år testet mobil-tv og siden starten i 2003 er Garfors klar på hva som har vært mest populært og hvorfor.

– Vi har hatt tre mobilsuksesser; OL i Torino, Beijing og Rubenmann med Harald Eia. Felles for alle tre er at det var gratis for brukerne.

Powered by Labrador CMS