Alexander Gjermundshaug blir ny toppsjef i Amedia-avisen Østlandets Blad.
Alexander Gjermundshaug blir ny toppsjef i Amedia-avisen Østlandets Blad.

MEDIEFOLK:

Alexander Gjermundshaug blir ny Østlandets Blad-redaktør

Forlater Nationen etter åtte år.

Publisert Sist oppdatert

Alexander Gjermundshaug (38) er ansatt som ansvarlig redaktør og daglig leder i Østlandets Blad (ØB) på Ski, skriver Amedia i en pressemelding.

Han kommer fra stillingen som utviklingsredaktør i Nationen.

– Det her er en utrolig spennende jobb, som jeg gleder meg veldig til å ta fatt på. Nå ser jeg spesielt fram til å bli kjent med folka i ØB. Samtidig er det trist å forlate mine gode kolleger i Nationen. Jeg ser tilbake på åtte fantastiske og lærerike år, sier Gjermundshaug i presseemeldingen.

I Nationen har Gjermundshaug hatt flere roller, blant annet som konstituert nyhetsredaktør og reportasjeleder. Han har også mange års bakgrunn fra Romerikes Blad, der han har vært journalist, frontsjef og nyhetsleder.

– ØB er en avis med lange tradisjoner i et spennende vekstområde. Jeg er imponert over den jobben som gjøres i dag. Det er åpenbart en gjeng med flinke folk, så forholdene ligger godt til rette for at vi sammen kan få til vekst i tida som kommer sier Gjermundshaug.

Østlandets Blad er Follos største lokalavis, med 16 ansatte og cirka 9.100 abonnenter.

– Avisa har i over 100 år vært en viktig premiss for å skape stolthet og identitet for alle som bor i Nordre Follo kommune og nærliggende områder. Det gjør den fortsatt. Jeg er trygg på at Alexander og hans kolleger vil bli et godt lag til å videreføre denne viktige oppgaven, sier styreleder i Østlandets Blad og regiondirektør i Amedia, Petter Christian Saugstad.

Gjermundshaug overtar jobben etter Martin Gray, som tidligere i år ble ny ansvarlig redaktør i Dagens Medisin.


Powered by Labrador CMS