Alexandra Beverfjord, sjefredaktør i Dagbladet. Her sammen med «Dagbladet-gutten» i Aller-bygget.
Alexandra Beverfjord, sjefredaktør i Dagbladet. Her sammen med «Dagbladet-gutten» i Aller-bygget.

Dagbladet får to millioner kroner i korona-støtte

Dagbladets stiftelse åpner pengesekken.

Publisert Sist oppdatert

Dagbladets stiftelse har bevilget to millioner kroner i prosjektstøtte til Dagbladet. Pengene skal gå til dekningen av korona-krisen. Det skriver stiftelsen i en pressemelding.

– Vi opplever et enormt informasjonsbehov hos leserne, sier Alexandra Beverfjord, sjefredaktør i Dagbladet, ifølge pressemeldingen.

– At stiftelsen har valgt å gi Dagbladet to millioner for å styrke dekningen av covic-19 betyr at vi får mulighet til å lage vesentlig mer gravejournalistikk fremover, i tillegg til løpende rapportering, sier hun.

Stiftelsens leder, tidligere Dagbladet-sjef John Arne Markussen, opplyser at de gir støtten som et bidrag for å sikre bemanning og god journalistikk til befolkningen i alle Dagbladets kanaler.

– Vi er mektig imponert over den informasjonsjobben Dagbladet og andre medier gjør døgnet rundt under særdeles krevende arbeidsforhold. Norsk mediebransje er i en alvorlig situasjon nå, sier Markussen ifølge pressemeldingen.

– De krisepakkene som er gitt til næringslivet treffer ikke godt nok i forhold til mediene som er definert som samfunnskritisk virksomhet. Nå venter vi alle på at kulturministeren skal få resten av regjeringen med på å gi mediene den hjelp som trengs, fortsetter han.

– Det er ingen løsning at mediene sender folk ut i permittering. Hvis det er et tidspunkt i moderne historie hvor vi trenger journalister på jobb, så er det nå.

Dagbladets stiftelse ble etablert i 1984 som en ideell stiftelse, og skal verne om Dagbladets redaksjonelle uavhengighet. Stiftelsen gir også støtte til ulike prosjekter, blant annet fikk Dagbladets store graveprosjekt om fluor i skismøring, støtte fra stiftelsen.

Powered by Labrador CMS