SE VIDEO: Presseetikk i bakspeilet - slik endte fjoråret

Debatt og oppsummering av etikkåret 2021.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Norsk Presseforbund inviterer til sin årlige oppsummering av etikkåret. Møtet strømmes direkte på Journalisten fra klokken 9 til 11 (og kan også sees i opptak).

PFU-leder Anne Weider Aasen vil presenterertallene som viser hvorfor mediene ble felt i fjor, hvem som klaget og hvem som ble felt.

Videre blir det flere aktuelle presseetiske debatter:

Trond Giske klaget inn fem aviser for brudd på Vær varsom-plakatens punkt 3.2 om kildekritikk og opplysningskontroll, men fikk ikke medhold av PFU. Det skapte reaksjoner.

Både Trond Giske, Lars Helle (tidligere ansvarlig redaktør i Stavanger Aftenblad), Svein Brurås (professor ved Høgskolen i Volda), Bernt Olufsen (tidligere ansvarlig redaktør i VG) og Anne Weider Aasen (PFU-leder), stiller for å snakke om hvorvidt PFU har flyttet grenser i sin vurdering av Vær varsom-plakatens punkt 3.2.

Det blir også diskusjon om utfordringene med å håndtere kommentarfeltene. Her vil Karoline Andrea Ihlebæk (forsker i journalistikk ved Oslo Met), René Svendsen (ansvarlig redaktør i Fredriksstad Blad), Alexandra Beverfjord (ansvarlig redaktør i Dagbladet) og Per Arne Kalbakk (etikkredaktør i NRK) delta.

I tillegg kommer Documents ansvarlige redaktør Hans Rustad. Document er den redaksjonen som ble felt flest ganger i fjor.

– Det er viktig å oppsummere status og trender etter etikkåret 2021, og ikke minst ta de sentrale debattene som preget fjoråret. Vi vil dessuten peke på noen utfordringer vi ser fremover, så dette er det nyttig for alle å få med seg, sier generalsekretær Elin Floberghagen i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS