Russiske myndigheter har ikke svart på New York Times spørsmål om funnene.
Russiske myndigheter har ikke svart på New York Times spørsmål om funnene.

Krigen i Ukraina

New York Times mener å ha videobevis på russiske krigsforbrytelser i Butsja

Avisa New York Times har fått tilgang til videoer som viser hvordan russiske soldater samlet sammen og henrettet en gruppe ukrainske menn i Butsja i mars.

Publisert Sist oppdatert

Avisa skriver at de tre videoene direkte impliserer dem i det som trolig er en krigsforbrytelse. Minst åtte menn ble drept.

Henrettelsene fant sted ved en midlertidig russisk base i Kyiv-forstaden Butsja 4. mars. Russiske styrker okkuperte byen i nesten en måned før de trakk seg ut i slutten av mars, og drapene som avisa mener å ha dokumentert, er blant en rekke henrettelser som fant sted i Butsja.

Bildene av lik som lå strødd i gatene etter at Russland trakk seg ut av byen, vakte stor internasjonal oppsikt og bred fordømmelse.

New York Times skriver at avisas journalister var flere uker i Butsja, der de intervjuet en overlever, vitner, politiet og militærpersonell. Alle ofrene er identifisert, og avisa har også snakket med familiene deres.

Russiske myndigheter har ikke svart på avisas spørsmål om funnene. Russland har flere ganger avvist anklager om krigsforbrytelser gjennom krigen, og hevdet at bildene fra Butsja er falske.

Powered by Labrador CMS