Ingeborg Volan går fra Dagens Næringsliv.
Ingeborg Volan går fra Dagens Næringsliv.

Ingeborg Volan forlater DN

Publisert Sist oppdatert

Ingeborg Volan slutter som redaktør for publisering og visuell journalistikk i Dagens Næringsliv og begynner som administrerende direktør i De norske Bokklubbene, melder avisa selv.

Volan har vært synlig i ulike lederroller i DN siden 2018.

– Det sitter langt inne for meg å forlate journalistikken generelt og Dagens Næringsliv spesielt. De siste tre og et halvt årene har vært utrolig spennende, krevende og morsomme. Sammen har vi bevist at det er mulig å gjøre Norges beste journalistikk til et lønnsomt digitalt produkt. Så det blir rart og sårt å forlate denne gjengen. Samtidig vet jeg at både DN og NHST-konsernet kommer til å fortsette den gode utviklingen uten meg, sier Volan til egen avis.

I en pressemelding fra Bokklubbene legger hun til:

– De norske Bokklubbene er en institusjon i norsk kulturliv. Jeg vokste opp som medlem i Bokklubben Barn og frydet meg hver gang det kom ny bok. Det er en ære å få lov til å lede Bokklubbens neste kapittel og skape den samme lesegleden for nye generasjoner medlemmer.

Sjefredaktør Amund Djuve, som selv går av fra stillingen i dag, 1. september, sier at Volan har vært sentral i arbeidet med å utvikle DNs digitale posisjon og journalistikk.

– Jeg synes det er trist å miste en så dyktig og hyggelig medarbeider, men forstår også at den nye jobben hun har fått er interessant og utfordrende for en med Ingeborgs bakgrunn, sier Djuve til DN.

Volan har tidligere jobbet i blant andre NRK og Adresseavisen samt kommunikasjonsbyråene som Gambit Hill & Knowlton og Isobar. Hun har hatt flere verv i Norsk Redaktørforening og ledet bransjeorganisasjonen Norwegian Online News Association.

– Det er få ting som kunne fått meg til å forlate journalistikken generelt og Dagens Næringsliv spesielt. De siste årene har vi i DN og NHST jobbet knallhardt og sammen fått abonnement på kvalitetsjournalistikk til å bli en bærekraftig forretningsmodell. Det blir vemodig å forlate det fantastiske teamet jeg har fått være en del av. Men Bokklubben ble rett og slett en for fristende mulighet til å la gå fra seg, sier den påtroppende direktøren.

Styreleder Mads Nygaard i De norske Boklubbene har tro på sin nyansettelse:

– Vi er svært glade for å få med oss Ingeborg Volan på laget. Bokklubben har en seksti år lang historie som litteraturformidler i Norge. Volan har kombinasjonen av redaksjonell erfaring, digital kompetanse og de personlige egenskapene som skal til for å ta Bokklubben inn i en ny tid, sier han i pressemeldingen.

Volan tiltrer ny jobb 1. november.

Powered by Labrador CMS