Ekstra Bladets sjefredaktør Poul Madsen sier avisen ikke har vært klar over at bilder av unge Side 9-piger har havnet på barneovergreps-nettsider.
Ekstra Bladets sjefredaktør Poul Madsen sier avisen ikke har vært klar over at bilder av unge Side 9-piger har havnet på barneovergreps-nettsider.

Ekstra Bladet sladder 1649 nakenbilder av jenter under 18 år, men sletter dem ikke

Bilder på avveie er publisert på overgrepssider.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

1649 bilder av avkledde jenter i alderen 15 til 18 år har inntil nylig vært tilgjengelig på nettsiden til Ekstra Bladet. Det vil de fremdeles være, men nå blir bildene sladdet, skriver danske Journalisten.

Dette skjer etter kritikk fra dansk Røde Kors i en artikkel hos DR, hvor organisasjonen blant annet påpeker at flere av bildene er blitt brukt ulovlig på barneovergrepsnettsider.

Bildene er såkalte «Side 9-piger», et fast – men etter hvert omstridt – innslag i den danske tabloiden. Fram til 2003, var aldersgrensen for å kunne stille opp i avisen kun 15 år. Det er bilder fra dette tidsrommet som nå blir sladdet på ekstrabladet.dk.

Ekstra Bladets ansvarlig redaktør Poul Madsen sier til danske Journalisten at de ikke har vært klar over problemet. Han vil imidlertid ikke fjerne bildene helt fra nettsiden. Han avviser også at bildene er ulovlige.

– Den seksuelle lavalder er 15 år og kvinnene har selv stilt opp. Det har også kostet avisen penger å ta disse bildene, sier Madsen.

Side 9-pige-arkivet til Ekstra Bladet ligger bak betalingsmur. Dette blir avisen også kritisert for av Røde Kors, som mener Extra Bladet dermed utnytter nakenbilder av jenter under 18 år kommersielt.

Powered by Labrador CMS