Marie Havnen tok over som konstituert redaktør i Firda etter Yngve Årdal (i midten) tidligere i år. Svein Atle Huus ble samtidig konstituert som daglig leder. Foto: Astrid Korsvoll/Firda

Marie Havnen tok over som konstituert redaktør i Firda etter Yngve Årdal (i midten) tidligere i år. Svein Atle Huus ble samtidig konstituert som daglig leder. Foto: Astrid Korsvoll/Firda

Inntektene øker i Firda, men overskuddet faller

Tallene svinger i Førde-avisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det går absolutt ikke dårlig i Amedia-avisen Firda. Mediehuset endte i 2017 med et driftsresultat på 7,9 millioner kroner. Nesten 700.000 dårligere enn året før, men «bare» 200.000 bak driftsresultatet i 2015.

Driftsinntektene økte imidlertid i fjor. Opp nesten én million kroner fra året før, dog nesten 2,9 millioner bak 2015-resultatet.

Før skatt endte 2017-resultatet til Førde-avisen på cirka 9,5 millioner kroner, mot 10,6 millioner året før.

– Det er gledelig at vi klarer å øke inntektene fra året før, i en situasjon der vi har nedgang i annonsemarkedet. De tapte annonseinntektene har blitt mer enn kompensert med abonnentinntekter, seier konstituert daglig leder Svein Atle Huus til egen avis.

Han legger til:

– Vi hadde en liten opplagsvekst både i 2016 og 2017. Men det er krevende å holde tallet. Færre leser papirutgaven til Firda, og det er utfordrende å øke tallet på digitale abonnenter.

Også konstituert ansvarlig redaktør, Marie Havnen, er fornøyd med fjoråret. Til egen avis sier hun:

– Når Firda går bra, kan vi bruke ressursene vi har til å levere gode produkter til leserne, og vi kan jobbe videre med å utvikle Firda og journalistikken på en god måte.

Som mange lokalaviser har også Firda noen tøffe år bak seg, med store omstillinger. Tilbake i 2012 var driftsinntektene 9,5 million høyere, mens driftsresultatet i 2017 var kun 650.000 kroner lavere enn i 2012.

Powered by Labrador CMS