Vegard Jansen Hagen, sportsredaktør i TV 2, etter å ha mistet Premier League-rettighetene: – Det er klart det er tomt.
Vegard Jansen Hagen, sportsredaktør i TV 2, etter å ha mistet Premier League-rettighetene: – Det er klart det er tomt.

TV 2-redaktør: – Vi har skapt denne budrunden

Tror kanalen fremdeles kan være en viktig aktør.

Publisert

Vegard Jansen Hagen, sportsredaktør i TV 2, tror kanalen fremdeles vil være en viktig aktør i kampen om sportsrettighetene, men at det ikke lenger bare er å plukke fra øverste hylle

– Det er klart det er tomt. Vi vet at rettighetene er til leie, men når man har et produkt som Premier League i ti år blir det en viktig del av identiteten, sier Jansen Hagen til NTB.

– Samtidig tar vi med oss selvtillit videre. Vi har skapt denne budrunden på den måten vi har bygget produktet. Vi har satset stort, men fått betalt for det.

TV 2 har hatt Premier League-rettighetene siden 2010 og vil ha dem fram til 2021/22-sesongen. Etter det tar Viasat-eier Nent Group over.

– Med et anstendig bud og ved å vise at vi kan løfte produktet kan vi vinne nye kamper, mener sportssjefen.

– Tøffere enn noen gang

Jansen Hagen mener samtidig at de ikke kan planlegge for nye rettigheter.

– Det er ikke bare å snu seg rundt å fortsette å plukke fra øverste hylle. Det er tøffere konkurranse enn noen gang.

Det er flere attraktive rettigheter som blir tilgjengelig de kommende årene. Blant annet er Mesterligaen ledig fra sommeren 2021. Eliteserien i fotball er tilgjengelig fra 2023.

– Eliteserien i fotball og mesterligaen er attraktive rettigheter, men tapet av Premier League-rettighetene forteller oss at det ikke bare nytter at TV 2 vil. Det er tøff business.

– Flytter fokus i 2022

Også andre rettigheter enn fotball er tilgjengelig. Blant annet er alt av VM og verdenscup i skiskyting tilgjengelig fra 2023. Jansen Hagen forteller at TV 2 ser på mange muligheter framover. Han sier at det handler om å flytte fokus i 2022.

– Historien forteller oss at vi kommer tilbake, sier han.

Hagen sier at sport fremdeles er viktig for TV 2.

– Vi vil være ambisiøse på å jakte nye sportsrettigheter. Det er ingen intern kollaps i TV 2 når det kommer til troen på at vi kan være konkurransedyktige.

Flere rettigheter

Jansen Hagen understreker at de har Premier League-rettighetene i to år og tre måneder til, samt at de har flere andre rettigheter både innen fotball og for eksempel Tour de France. De har også norsk eliteseriehockey fram til 2024.

– Vi kan ikke være skuffet i mer enn noen timer. Det kommer raskt arrangement vi har rettigheter til, så vi må riste av oss skuffelsen.