Mediefolk:

Jan Ingar Thon skal jobbe som reportasjeleder for krim i Vesterålen Online (VOL). Foto: Privat
Jan Ingar Thon skal jobbe som reportasjeleder for krim i Vesterålen Online (VOL). Foto: Privat

VOL utvider og satser på krim. Jan Ingar Thon blir krimreporter på fulltid

– Vi ønsker å ta dette stoffområdet på alvor, sier redaktør.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har vokst opp med Morgan Kane og annen spenningslitteratur, så jeg så for meg å ende opp på et eksotisk sted og skrive om spennende saker, sier Jan Ingar Thon til Journalisten.

Nettavisa Vesterålen Online (VOL) utvider staben med to til tre stillinger, og Thon er nå fast ansatt som reportasjeleder for krim, med arbeidssted på Sortland.

– Det har skjedd veldig mange krimhendelser i Vesterålen det siste året, og vi ønsker å ta dette stoffområdet på alvor, sier ansvarlig redaktør Geir Bjørn Nilsen i VOL.

– Skilte seg ut

Akkurat nå er det blant annet tre drapssaker under etterforskning i regionen nord i Nordland, ifølge Nilsen.

Thon er i utgangspunktet utdanna arkeolog, men har jobbet som frilansjournalist i mange år, blant annet for Aftenposten historie, Illustrert Vitenskap, Levende Historie, samt Dagbladet Pluss og Magasinet, hvor han blant annet har jobbet med «true crime».

Fra april vil han ha hovedansvaret for VOLs dekning av små og store kriminalsaker i Vesterålen.

– Han skilte seg ut med en litt annen bakgrunn, har jobbet med krim tidligere og har vist gode evner til å grave, sier Nilsen, og mener altså journalistisk graving, selv om Thon også er arkeolog.

Krim er et godt lest stoffområde på VOL, forteller Nilsen. De har vært åtte i redaksjonen til nå, og skal snart være ti til elleve, så lenge de finner personene de leter etter, forteller redaktøren.

I tillegg til krimreporter søkte de etter journalister som er dyktige på feature, næringsliv og levende bilder.

– Vi leter etter folk som kan løfte VOL på de områdene, sier Nilsen.

Tyngre saker

Nettavisa var 20 år i 2018, og ble bygd opp på såkalt «blålysjournalistikk», som var et hovedsatsingsområde for redaksjonen i mange år. Den nye krimansvarlige skal i hovedsak ta seg av tyngre ting, forteller VOL-redaktøren.

– Nei, han skal ikke løpe etter promillekjørerne.

Thon ser ikke bort ifra at han også vil grave i noen historiske krimsaker, om det blir tid mellom den løpende dekninga. Han er opprinnelig fra Askim, men har bodd i Oslo i mange år. Han ser fram til å komme seg ut av hovedstaden og litt tettere på virkeligheten, som han sier. Det fikk han oppleve da nyttårsstormen kom mens han var der for første gang i januar i år.

– Det var veldig spennende, og gjorde at jeg bare fikk lyst til å dra tilbake. Både stedet og jobben virker både utfordrende og spennende, og jeg har en litt romantisk forestilling om at ting der er litt mer ekte.

Powered by Labrador CMS