Ingebjørg Iversen er SoMe-journalist i Avisa Oslo. Det rareste hun har opplevd i jobben er å vasse i kloakk med hull i støvlene.
Foto: Maud Lervik
MORGENRUTINEN
Ingebjørg Iversen om sin tynneste sak: – Lysten til at det skulle være sant drev fram saken
Har testet badevann og vasset i kloakk som del av jobben.
I spalten Morgenrutinen stiller Journalisten de samme spørsmålene til en rekke personer som er tett på mediebransjen.
Ingebjørg Iversen er SoMe-journalist i Avisa Oslo.
Her kan du lese flere Morgenrutinen.
Kaffe eller te?
– Kaffe, men helst bare en. Blir så sur i tuten hvis ikke.
Hva har du på nattbordet?
– Mobilen, bryllupsbildet til besteforeldrene mine, litt ræl, smykker og to bøker jeg har tenkt å begynne å lese så snart jeg klarer å logge av Tiktok på kveldstid.
Når om morgenen starter hodet å tenke jobb, og hvilke medier må du innom?
– Ganske asap, egentlig. Må innom AO, NRK, VG, Se og Hør og Daily Mail.
Hvilken overskrift skulle du ønske du så på trykk i dag?
– «Slik blir du kvitt magefettet!» Nei, da. «Putin overgir seg», kanskje? Eller: «Prins William snakker ut om brorens svik.»
Hva er ditt beste tips for å finne gode saker?
– Her gjelder jo å snakke med folk og å følge med, selvsagt. Men som naturfagslæreren min sa i VG1, der jeg satt på første rad, skamfull over å forstå pent lite – lurer du på noe, er det helt sikkert andre som gjør det også. Det kan resultere i gode saker.
Hva er den tynneste saken du noen gang har laget, og hvorfor ble den likevel publisert?
– Det må kanskje være denne her? Jeg kom over en låt på Spotify hvor Prekestolen var cover, og artisten hørtes ut som Drake. Som stolt siddis ville jeg gå opp om det faktisk KUNNE være Drake som hadde valgt et cover fra landemerket vi er mest stolte av. Tror lysten til at det skulle være sant var det som dreiv fram denne saken.
Om du kunne velge hvem som helst, hvem har du mest lyst til å intervjue ansikt til ansikt, og hvorfor?
– Jeg er en kjendis-fantast, og vil VELDIG gjerne ha noen timer med kong Charles der han forteller om alt som har skjedd på kammerset, helt ufiltrert. Ellers hadde Quincy Jones vært en kul fyr å møte, han har jo møtt allverdens mennesker innenfor musikken og er helt sykt dyktig.
Hva er din viktigste egenskap som journalist, og hvordan bruker du den?
– Jeg tror det har en verdi å by på seg selv, jeg – både for lesere, og for intervjuobjekter. Men det er også viktig å la intervjuobjektet få prate ferdig – som militærpoliti (snikskryt) lærte vi at stillhet kan være et effektivt virkemiddel. Det prøver jeg å huske på.
Hva er det gøyeste eller rareste du har opplevd i jobben?
– Det gøyeste var sommeren i fjor, da jeg både fikk teste ti ulike pizzasteder i Oslo, og teste Operastranda! Som sertifisert badenymfe var det veldig stas. Det rareste var kanskje da jeg var i kloakken med Din Side og støvlene jeg hadde fått låne smuldret opp under turen. Gikk og vasset i kloakk, jeg.
Hvilket journalistisk arbeid inspirerte deg sist, og hvorfor?
– Jeg blir stadig inspirert av kollegaene mine, som for eksempel Karina Torberntssons sak om kjendissalongene, men som SoMe-journalist, føler jeg at jeg må svare noe SoMe-relatert. Jeg synes The Cut har et enormt sterkt caption-game, og at The Tab lager veldig mye kult og relevant for unge folk. Goals!
Hva er den største utfordringen akkurat nå, for mediebransjen generelt og der du jobber?
– Tillit er vel noe hele bransjen sliter med, og som vi må ta på alvor. I min avis er det viktig å få flere betalende abonnenter.
Hva kan journalister og mediehus gjøre for å bedre tilliten til de redaksjonelle mediene?
– Åpenhet er viktig! Av og til driter vi oss ut – da må vi eie det. Selv om at det svir.
Hvilket bilde eller video fikk deg sist til å stoppe opp?
– Jeg ELSKET den saken fra NRK med alle de morsomme dyrebildene. I disse litt dystre tider – og ellers også, for så vidt – setter jeg pris på sånt.
Når logger du av for kvelden?
– Stort sett rundt 23.30, med mindre jeg er så dum at jeg tenker at jeg «bare» skal innom Tiktok et lite øyeblikk.