Dagbladets reportasje-team tok imot IR-prisen under Skup-konferansen i 2019. Foran Gunnar Thorenfeldt (t.v) og juryleder Anne Hege Simonsen.

IR-prisen: Etterlyser bidrag fra kvinnner

– Vær ikke beskjedne på egne vegne.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Organisasjonen Internasjonal reporter (IR) har gjort en opptelling av nominerte til IR-prisen de siste seks årene. Kvinneandelen ligger på mellom 22 og 32 prosent.

Juryleder Tove Gravdal oppfordrer kvinnelige utenriksjournalister til å nominere egne saker.

Gravdal mener at noe av årsaken til den lave kvinneandelen, er at menn ofte nominerer seg selv, mens kvinner ikke gjør det i like høy grad.

Tove Gravdal, leder for IR-juryen.

– Det kan vi ikke være fornøyd med. Jeg har ikke inntrykk av at det er så stor overvekt av mannlige utenriksjournalister at disse tallene speiler hvem som jobber med stoffområdet. Så oppfordringen må gå til kvinnene - vær ikke beskjedne på egne vegne, nominér saker, fastslår Gravdal.

Hvert år, under Skup-konferansen, deler IR ut IR-prisen, som går til journalistikk som på en innsiktsfull, overraskende og engasjerende måte har kastet lys over et internasjonalt tema.

I fjor fikk Anders Hammer prisen for dokumentaren Do Not Split.

Fristen for å sende inn nominasjoner til årets pris er 3. februar.

– Pandemien har lagt store begrensninger på utenriksjournalistikken, men allerede i 2020 så vi at mange var både kreative og modige og laget gode reportasjer og historier til tross for vanskelighetene, sier jurylederen.

– Jeg håper på enda mer kreativ utenriksjournalistikk blant nominasjonene for 2021. Vi har lagt bak oss et dramatisk utenrikspolitisk år, så jeg regner med at mange bidrag å ta av.

Powered by Labrador CMS