Den tidligere soldaten Miroslav Marcek (i midten) har tilstått å ha drept den slovakiske gravejournalisten Jan Kuciak og hans forlovede. Forretningsmannen Marian Kocner (t.h.), som er tiltalt for å ha bestilt drapet, nekter all skyld. Foto: AP / NTB scanpix

Tilstår drap på slovakisk journalist

Overrasket i retten.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En av de fire som er tiltalt for drapet på den slovakiske gravejournalisten Jan Kuciak, tilsto overraskende drapet da han møtte i retten mandag.

Den tidligere soldaten Miroslav Marcek innrømmet at han var en av to bevæpnede menn som i februar 2018 trengte seg inn i hjemmet til Jan Kuciak og kjæresten Martina Kusnirova i hjemmet deres og skjøt og drepte dem begge.

I alt fire personer står tiltalt i rettssaken, som startet mandag. Men den hovedmistenkte, forretningsmannen Marian Kocner, som er tiltalt for å ha beordret drapet, nekter straffskyld.

Ifølge tiltalen skal Kocner ha besluttet «å bli kvitt Kuciak og dermed hindre ytterligere avsløringer av Kocners aktiviteter».

Dobbeltdrapet rystet Slovakia og førte til store demonstrasjoner mot kriminalitet og korrupsjon. Det utløste til slutt en politisk krise som endte med at statsminister Robert Fico gikk av.

Powered by Labrador CMS