– Vi er glad for at departementet forkastet medietilsynets forslag om å kutte dobbelt tilskudd for nord-norske aviser for dager med papiravis, sier MBL-sjef Randi S. Øgrey.

Aviser i Nord-Norge beholder dobbelt tilskudd

Medietilsynets forslag forkastet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I en rapport fra 2021 foreslo Medietilsynet å fjerne dobbelt grunntilskudd til aviser i Nord-Norge for dager med papiravis. Kultur- og likestillingsdepartementet har nå forkastet forslaget og ifølge Mediebedriftenes landsforening (MBL) er de glade for at forslaget ikke er blitt tatt til følge. Det melder foreningen i en pressemelding.

– Dette har MBL tatt opp med departementet både skriftlig og i møter, og levert dokumentasjon på konsekvensene av forslaget, sier administrerende direktør Randi S. Øgrey i pressemeldingen.

Kultur- og likestillingsdepartementet sendte torsdag før påske forslag til ny forskrift om produksjonstilskudd til nyhets- og aktualitetsmedier på høring.

– Det er viktig å ha gode, forutsigbare og stabile rammevilkår fremover, når avisene skal videreutvikle en mer og mer digital forretningsmodell, sier Øgrey.

Powered by Labrador CMS