Helge Lurås startet Resett i 2017. Fem år senere er avisa nedlagt.

Lurås og Zähler i ordkrig etter Resett-nedleggelsen

– Grenseløs ansvarsfraskrivelse, sier Lurås om anklager fra Zähler.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag meldte Resett om at de legger ned driften. Rundt et halvt år etter at Helge Lurås og flere av de ansatte enten fikk sparken eller sluttet i sympati, skriver nettavisen at de melder oppbud.

I oktober kjøpte forretningsmannen og mangemillionæren Petter Inge Remøy opp majoriteten av aksjene i Resett.

Vanstyre

Daglig leder Henrik Werenskiold skriver til Journalisten at det var leit at det gikk som det gjorde med Resett.

– Vi som har vært igjen etter forrige ledelse forsvant ut har gjort vårt aller ytterste for å få snudd skuta – både økonomisk og redaksjonelt. Dessverre klarte vi ikke å få det til, men vi skal likevel være stolte av det vi har fått til med svært begrensede ressurser, skriver Werenskiold.

Maria Zähler, som har vært midlertidig ansvarlig redaktør siden sommeren, peker mer direkte på sin forgjenger:

– Vi forsøkte å rehabilitere og redde Resett, men flere års vanstyre, både redaksjonelt og økonomisk, gjorde den jobben for vanskelig, skriver Zähler i en sms til Journalisten.

– Ansvarsfraskrivelse

Tidligere daglig leder og ansvarlig redaktør i Resett, Helge Lurås, sier til Journalisten at han ikke er overrasket over at Resett nå er konkurs. På spørsmål om Zähler har rett i at det var vanstyre fra tidligere ledelse som var årsaken til nedleggelsen, svarer Lurås:

– Vanstyret som hun refererer til, var et intrigemakeri hun selv var med på å skape. Jeg tror ikke Resett hadde vært konkurs om jeg fortsatt satt i jobben som ansvarlig redaktør og daglig leder, og om Werenskiold og Zähler hadde forsvunnet ut i sommer.

Da Lurås tilbød seg å kjøpe ut majoritetseierne i mai i år, svarte de med å sparke ham ut, sier Lurås.

– Det å skylde på meg, som forsvant ut for seks måneders siden, er en grenseløs ansvarsfraskrivelse fra de som jobba for å ta over Resett. De har da heller ikke klart å overbevise ny eier om at de er i stand til det.

– Vemodig

Resetts endelikt utløser blandede følelser hos Lurås, sier han.

– Det er vemodig. Det var mitt prosjekt på mange måter. Det startet som et samarbeid mellom Mikkel Dobloug og meg, og jeg jobbet med det 75-80 timer i uka i fire år. Det er selvsagt mange ting som kunne vært gjort annerledes og bedre, men med tanke på ressurser er jeg stolt over det, og synes det er vemodig at Resett er ferdig, sier Lurås.

Selv har Lurås gått videre med den nye nettavisen Inyheter.

Powered by Labrador CMS