Fra vondt til verre for lokalradioene

Roger Aarli-Grøndalen
nyhetsstudio

Lønnsomheten til lokalradiovirksomhetene har blitt dramatisk forverret de siste tre årene, og i fjor gikk 66 av 108 virksomheter med driftsunderskudd, skriver Medietilsynet i en pressemelding.

Tallene er hentet rapporten «Norsk medieøkonomi 2019–2023», som ble lagt fram i dag.

– Etter Medietilsynets vurdering er det viktig med økt innsikt i bidraget lokalradiovirksomhetene har til mediemangfoldet og en diskusjon rundt det fremtidige drifts- og finansieringsgrunnlaget for denne delen av bransjen, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet i en pressemelding.

Medietilsynet vil mot slutten av året, som en del av Mediemangfoldsregnskapet, legge frem en rapport om innholdsmangfoldet i media. Her blir det blant annet jobbet med en nærmere kartlegging av innholdet i norske lokalradioer.

Til tross for nedgangen i reklameinntektene i mediebransjen samlet kan de nasjonale kommersielle radiokanalene vise til enda et år med økte reklameinntekter, viser rapporten.

De nasjonale kommersielle radiokanalene hadde en vekst i slike inntekter på 5,7 prosent fra 2022 til 2023, noe som bidro til at denne delen av bransjen, P4 og Radio Norge med tilleggskanaler, fikk en solid driftsmargin på 21 prosent i fjor, skriver Medietilsynet.

Powered by Labrador CMS