Konstituert redaktør i Journalisten Martin Huseby Jensen. Foto: Helge Øgrim
Konstituert redaktør i Journalisten Martin Huseby Jensen. Foto: Helge Øgrim

Overtar som redaktør i Journalisten

Frykter ikke at fagbladet blir nedlagt.

Publisert Sist oppdatert

Det gir kanskje ikke topplassen på habilitetspallen, men fagbladet Journalisten har likevel valgt å la redaktøren som straks slutter spørre Martin Huseby Jensen om hans planer og ambisjoner. Styret i Journalisten kunngjorde i dag at Jensen konstitueres i redaktørjobben fra 1. juli i år til 1. oktober 2017.

– Regner du med at jobben er din også etter den perioden?

– Det ligger ingen ting i kortene som kan fortelle meg eller andre hvem som er redaktør i oktober neste år. Hvis man leser det annerledes, vrangleser man.

Alle til samtaler

Styrets leder Hege Iren Frantzen og nestleder Katrine Strøm hadde samtaler med alle de tre som er igjen i redaksjonen når undertegnede går inn i lønnet oppsigelsestid uten arbeidsplikt 1. september. Altså Bjørn Åge Mossin (61) og Glenn Slydal Johansen (35). Mossin gjorde det kjent at han ikke var aktuell og valget falt på Jensen.

Den nyslåtte redaktøren sier ett og et kvart år er ganske lenge som konstituert og lang nok tid til å gjøre noe han hadde lyst til: å påvirke retningen på Journalisten og styrke fagbladets appell blant norske journalister i enda større grad, slik han uttrykker det.

– Kommer det endringer?

– Det er litt tidlig med programerklæringer, vi fikk høre beslutningen i formiddag. Etter min oppfatning var alle tre kvailifisert til å overta. Jeg håper leserne våre lar høre fra seg og blant annet forteller hva de ønsker mer og eventuelt mindre av i Journalisten. Send gjerne en epost.

Jensen er oppvokst i Horten og hadde sin første jobb Gjengangeren, der han var innom alt som 14-åring. Han jobbet i avisa til han var 21.

Den senere karrieren omfatter blant annet Tønsbergs Blad, Nyhetskanalen, TV Norge, TV Vestfold, DN.no, TV 2, ibergen.no og Propaganda. Han har studert i Darlington i England, i Sydney og i Bergen. (CV her.)

Frykter ikke nedleggelse

– Er fagbladet i fare?

– Det er veldig få medier som lever helt trygt i dag. Og vår sikkerhet avhenger jo mye av de andre medienes sikkerhet. Vi lever av at de hyrer journalister og at Norsk Journalistlag har medlemmer. Så det er klart vi har utfordringer.

Jensen understreker at driften leverer overskudd så langt i år, men det er delvis oppnådd ved at alle i redaksjonen har tatt en måned uten lønn fra Journalisten. Han ser med litt spenning fram til NJs landsmøte i mars neste år.

–  Frykter du vedtak om nedleggelse?

– Nei, det gjør jeg egentlig ikke. Men landsmøtet er høyeste organ. Og det finnes såklart motstemmer og kritikere som i alle organisasjoner.

Selv mener han brytningstida bransjen er inne i gjør det særlig viktig å ha et fagblad som skriver mediekritisk om både godt og dårlig håndverk. Samtidig vil han gjerne inspirere kjernelesere gjennom å dele eksempler som når Dagbladets Kristoffer Egeberg går fra en undring over hvem som havnet i badekaret på det midlertidige kongeskipet, installert for kong Olav, til salg av krigsskip til en krigsherre i Nigeria.

– Mange tror nok journalister alltid vet hva de skal fram til.

 

 

 

Powered by Labrador CMS