Per Arne Olsen. Foto: Frp.
Per Arne Olsen. Foto: Frp.

Engler og eiendomssalg i PFU

Se Astartes klage mot BA direkte på web-tv.

Publisert Sist oppdatert

Som vanlig følger Journalisten møtet til Pressens Faglige Utvalg, som denne måneden samles på Institutt for Journalistikk i Fredrikstad.

Sendingen starter på denne siden ca. klokka 10.30.

Denne gangen overfører Journalisten to saker på web-tv. Dette er prinsesse Märthas Astarte Educations klage på Bergensavisens journalistiske metoder under et kurs i Bergen. En BA-journalist meldte seg på kurset, uten å fortelle at hun var journalist, og skrev om det hun opplevde. Journalisten forsøkte ikke å tildekke sin identitet, men oppga sitt faktiske navn.

Astarte mener dette strider med prinsippet om å klagegjøre premisset for saken.

Tendensiøs

Den andre saken har versert i Tønsbergs Blads spalter i flere måneder. Avisen avslørte at daværende ordfører i kommunen, og nåværende nestleder i Frp, Per Arne Olsen hadde kjøpt leilighet i et Ungbo-prosjekt.

Olsen og flere andre politikere, som hadde nær tilknytning til styret og/eller ledelsen i det lokale boligbyggelaget, skal ha fått kjøpe leiligheter til en gunstig pris. Til tross for at det var et politisk vedtak om at leilighetene var tiltenkt unge kjøpere.

Per Arne Olsen mener dekningen til TB har vært tendensiøs, og klager avisen inn for utvalget for brudd på samtidig imøtegåelse.

Flere prinsesser

En annen spesiell sak utvalget skal ta stilling til under sitt møte i Fredrikstad er Carl-Erik Grimstad og Gunnar Bodahl-Johansens klage på Se og Hør for det de karakteriserer som betalingsjournalistikk.

De to mener at utsagn om at Tora Berg Uppstrøm skal ha mottatt 12.500 kroner for å fortelle sin historie om natten med prinsesse Madeleines tidligere forlovede, Jonas Bergström er et godt utgangspunkt for å prøve en sak om betalingsjournalistikk. Utvalget vil ikke ta stilling til om dette er brudd på god presseskikk, men om saken i det hele tatt skal begynne sine innledende runder med tilsvar, før en eventuell behandling.

Sjefredaktør Harald Haave i Se og Hør mener at klagen burde skrotes, og at de to herrene ikke har noen klagerett.

Journalisten får dessverre ikke overføre denne at hensyn til personvern.

Powered by Labrador CMS