Før påske skal TV 2 ha informert sine ansatte om kutt i stillinger i Bergen. Foto: Glenn Slydal Johansen
Før påske skal TV 2 ha informert sine ansatte om kutt i stillinger i Bergen. Foto: Glenn Slydal Johansen

Nettavisen: TV 2 kutter i Bergen

Skal ha informert sine ansatte før påske om kutt i stillinger.

Publisert Sist oppdatert
Flere kommer til å bli tilbudt sluttpakker. Kuttene skal hovedsakelig være tilknyttet avdelingene Plan og layout, Sumo og Promo i Bergen. Hvor mange stillinger som kuttes skal være usikkert, men de ansatte har etter det Nettavisen erfarer blitt forespeilet størrelsen på sluttpakkene.

TV-kanalens organisasjonsdirektør Sarah Willand skrev i en epost til avisen onsdag kveld at de i utgangspunktet ønsker å unngå oppsigelser.

– Vi vil alltid i prosesser med overtallighet ønske å komme fram til frivillige løsninger. Det er for tidlig å kommentere noe utover dette nå, da vi enda ikke har oversikt over antall overtallige, skriver Willand.

Det skal være innføringen av ny teknologi for å nå målet om å bli Europas smarteste mediebedrift som gjør at flere stillinger blir overflødige.

Willand legger til at moderniseringen av virksomheten i utgangspunktet ikke er et nedbemanningsprosjekt.

– Dette medfører et behov for færre medarbeidere uten at dette er et nedbemanningsprosjekt i seg selv, skriver organisasjonsdirektøren.

Leder Henrikke Helland i Klubb 2 kunne kommentere saken onsdag kveld.

15. mars presenterte TV 2 regnskapstall som viste at selskapet hadde sin høyeste omsetning noen sinne målt i norske kroner i 2015. Mediehusets omsetning økte med 118 millioner, fra 3,8 milliarder kroner i 2014 til nær 3,9 milliarder i fjor.

Se Journalistens dekning av TV 2