Karianne Solbrække taper kampen om tilkallingsvikarer til NRK fordi TV 2 betaler lavere. – Dette er en ny trend. Foto: TV 2
Karianne Solbrække taper kampen om tilkallingsvikarer til NRK fordi TV 2 betaler lavere. – Dette er en ny trend. Foto: TV 2

NRKs tilkallingsvikarer får bedre betalt enn TV 2s. Det skaper misnøye

– Det er noe nytt, sier Karianne Solbrække.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er til Dagens Næringsliv at nyhets- og sportsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 reagerer på at tilkallingsvikarene i NRK får ti kroner mer i timen enn tilkallingsvikarene i NRK. 

– Det er noe nytt at tilkallingsvikarene ligger høyere hos NRK enn hos oss. Det har vi også opplevd i noen enkelttilfeller i ansettelser den siste tiden, hvor folk har gått fra TV 2 til NRK, sier hun. Solbrække sier til DN at hun ikke liker situasjonen.

Klubbleder Henrikke Helland forteller at de fra sin side tidlig identifiserte at lønn var en viktig faktor i rekrutteringen av tilkallingsvikarer i TV 2, som har vært på tilbakegang. 

LES OGSÅ: Når ekte medier bidrar til falske nyheter

Personaldirektør Sarah Willand i TV 2 støtter oppunder Solbrækkes inntrykk. Hun forteller i flere enkelttilfeller har TV 2 tapt kampen om vikarene fordi NRK har vært lønnsledende.

Leder for NRKJ, Richard Aune, sier til avisen at han opplever det underlig at NRK skal trekkes inn i en argumentasjon rundt TV 2s lønninger til tilkallingsvikarer. Han advarer mediebransjen mot å slåss internt.

– Jeg blir litt irritert over at de skal lage et stort nummer ut av det. 

Solbrække på sin side sier hun antar at NRKs eier følger med på denne nye trenden.

Powered by Labrador CMS