Sarah Willand er organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2. Foto: TV 2
Sarah Willand er organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2. Foto: TV 2

TV 2 har innvilget 71 sluttpakker

Ledelsen melder om behov for ytterligere kutt. Hvor det skal skje blir kjent når ny organisasjon er klar.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vårt ønske om å oppnå størst mulig grad av frivillighet består, men som vi har vært tydelige på hele veien opererer vi nå innenfor en vesentlig strammere økonomisk ramme. Vi vil gjøre alt vi kan for å komme i mål med så mange frivillige løsninger som mulig.

Det sier TV 2s organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i en pressemelding. Mediehuset melder at 71 sluttpakker så langt er innvilget, og at det fortsatt er flere søknader som er i prosess.

Det er kun 8 flere enn de 63 mediehuset meldte var oppnådd per 23. september.

– Vi er glade for å ha kommet i mål med så mange frivillige løsninger så langt.

Samtidig varsler Willand at det er behov for å ytterligere redusere antallet årsverk i TV 2. Hvilke medarbeidere som blir overtallige i de ulike avdelingene vil ifølge TV 2 ikke være klart før den nye organisasjonen er klar.

– Jeg har stor forståelse for at det kan være krevende at vi er så åpne om at vi i tiden fremover skal bli færre medarbeidere i TV 2. Det er likevel vårt ønske å ha en mest mulig åpen prosess, hvor tillitsvalgte involveres og organisasjonen tas med på råd. Alternativet, en lukket prosess med færre valgmuligheter, hadde neppe gitt mindre usikkerhet, sier Willand i meldingen.

Fristen for å søke sluttpakke i TV 2 gikk ut før helgen. Kanalen skal spare 350 millioner kroner, en sum som ble varslet før sommeren.

Journalisten skrev i september at det er 177 som må gå totalt i TV 2. Dermed mangler ledelsen, som før helgen varslet om at de vil søke å oppnå frivillige løsninger, 106 årsverk.

Powered by Labrador CMS