Prosessen gikk ikke helt i boks som håpet. Nå avventer sjefredaktør Torry Pedersen svarene fra de ansatte ved lokalkontorene som skal gis før sommeren. Foto: Martin Huseby Jensen
Prosessen gikk ikke helt i boks som håpet. Nå avventer sjefredaktør Torry Pedersen svarene fra de ansatte ved lokalkontorene som skal gis før sommeren. Foto: Martin Huseby Jensen

VG når ikke sluttpakkemålene - ennå

33 har søkt og fått innvilget sluttpakker. 40 var målet.

Publisert Sist oppdatert

Rett over nyttår ble det kjent at VG skulle redusere bemanningen med 40 årsverk for å redusere kostnadene med opp mot 60 millioner kroner i inneværende år. I all hovedsak ville kuttene bli tatt i redaksjonen.

Et par dager etter ble det klart at mediehuset vil avvikle sine lokalkontor i Tromsø, Trondheim og Bergen.

Omtrent samtidig som dette skjer blir Tor-Erling Thømt Ruud valgt til klubbleder for redaksjonsklubben, og sier til Journalisten at 2016 kanskje blir det tyngste året noensinne for VG. Like etter åpnes sluttpakkevinduet.

Men antall søknader er for få. En måned etter at det ble mulig å søke om sluttpakker ble fristen forlenges.

Endelig avklaring til sommeren

Tirsdag er det klart at selv med utvidet frist klarer ikke VG oppnå målene. Etter det Journalisten kjenner til er 33 søknader om sluttpakker innvilget.

Målsettingen om 40 er ikke fullt ut oppnådd, men så er det slik at de ansatte ved lokalkontorene har frist til 1. juni med å gi beskjed om de vil komme til Oslo eller ei. De har full frihet om de vil gjøre dette eller ei, sier sjefredaktør Torry Pedersen i VG til Journalisten.

Han forteller at det i alt er snakk om ni ansatte ved de tre kontorene. Én av disse har søkt om sluttpakke. De øvrige åtte har så langt ikke gitt beskjed, men har som sagt frist til 1. juni å avklare sin fremtid i VG.

Pedersen sier at det er vanskelig å kutte i redaksjonen, men så er det også her det skal nedbemannes flest siden mediehuset tidligere har nedbemannet i støttefunksjoner. I alt 25 av de 40 årsverkene VG skal kutte skal skje i redaksjonen.

Så hva skjer når sommerferien begynner og målene ikke er oppnådd? Pedersen sier at det ennå er en stund til.

– Og så hender det jo at noen slutter i VG av egen fri vilje innimellom. Da er en mulighet ikke å erstatte disse.

Folk har vært stressa

Klubbleder Tor-Erling Thømt Ruud sier til Journalisten at det er godt at prosessen for nå er over.

– Vi slipper oppsigelser, vi slipper kompetansekartlegging og vi slipper en situasjon som kunne ødelagt VG. Folk har vært stressa på dette. Nå kan vi fullt og helt tenke på journalistikken, sier han.

Han understreker at de ansatte på lokalkontorene hele tiden har hatt til 1. juni å bestemme seg for hva de vil gjøre. Thømt Ruud sier at prosessen har vært tung, og at det også er tungt ikke kommer helt i mål. Han mener det likevel er bra at det ikke tas ytterligere skjæregrep akkurat nå.

– Her kan det nå brukes litt kløkt fremover. Vikariater som går ut trenger ikke bli erstattet, og så er det som Torry sier at folk i VG får jobbtilbud. Jeg tror at vi skal nå målet om 40 årsverk i løpet av året og dermed unngår oppsigelser og en styrt prosess.

Powered by Labrador CMS