Mediefolk:

Javier Auris har vært i NRK i snart to år, og har nå fått fast jobb som stillbildefotograf og digital historieforteller.
Javier Auris har vært i NRK i snart to år, og har nå fått fast jobb som stillbildefotograf og digital historieforteller.

Javier Auris begynner i fast jobb som stillfotograf i NRK

– Gleder meg til å fortsette å gjøre NRK bedre i bruken av stillbilder.

Publisert

Fotojournalist Javier Auris har fått fast jobb som fotograf i NRKs produksjonsavdeling.

– Det føltes veldig godt. Jeg har vært i NRK i snart to år og føler meg hjemme der, så det falt naturlig for meg å takke ja når jeg fikk tilbud om fast jobb, skriver Auris til Journalisten i en e-post fra Peru, hvor han for tida er på ferie.

– Jeg gleder meg til å fortsette å gjøre NRK bedre i bruken av stillbilder. Det er en krevende jobb, særlig fordi NRK ikke har hatt kultur for å tenke stillbilder i formidlingen. Men vi er på riktig kurs nå, fortsetter han.

Mens andre mediehus har uttalt til Journalisten at de ikke kommer til å ansette fotojournalister på en stund, har NRK det siste året også ansatt flere. Det synes Auris er veldig bra.

– Jeg tenker at det vil heve kvaliteten på det NRK driver med, og det vil komme våre lesere til nytte. NRK har ansatt fire fotojournalister i år, noe som vitner om en tydelig satsing på visuell formidling. Det er motiverende! skriver han.

Auris fullførte bachelor i fotojournalistikk ved Oslo Met i 2017, og gikk da rett inn i et ti måneders engasjement i NRK, gjennom rekrutteringsprogrammet NRK Flere, og har vært i statskanalen siden. Sist på kulturavdelinga, der han trolig fortsatt vil være ei stund framover, på utlån fra produksjonsavdelinga. Der har han jobba mest med såkalte XL-artikler, men også tatt portrettbilder av forfattere, og andre typer bilder.

Den faste jobben er som «stillbildefotograf og digital historieforteller», og Auris sier han har mulighet til å jobbe for mange ulike avdelinger i NRK når han er ansatt i produksjonsavdelinga.

– Det synes jeg er spennende. Tanken på nye utfordringer trigger meg.

Powered by Labrador CMS