For første gang forteller Trond Giske og Haddy Njie sin historie i «Vårt lille land» som sendes torsdag 25. april. Foto: Frank Melhus / TV 2
For første gang forteller Trond Giske og Haddy Njie sin historie i «Vårt lille land» som sendes torsdag 25. april. Foto: Frank Melhus / TV 2

Trond Giske og Haddy Njie snakker ut: – Viktig å ha en diskusjon i kjølvannet av metoo, sier TV 2-redaktør

Trond Giske og Haddy Njie forteller sin historie på TV 2.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

TV 2-serien «Vårt lille land» har satt av en hel episode hvor Trond Giske og kona Haddy Njie forteller om sine opplevelser rundt metoo-varslene mot Giske.

I spesialepisoden av dokumentarserien som sendes torsdag kveld denne uka, forteller Giske og Njie sin historie om varslene mot Giske, om hvordan Arbeiderpartiet håndterte dem og om hvordan mediene dekket saken.

Den daværende Ap-nestlederen befant seg i sentrum for den internasjonale metoo-kampanjen i Norge. Kampanjen satte søkelyset på seksuell trakassering og maktmisbruk.

– Trond Giske var den offentlige personen i Norge som ble mest omtalt og sterkest knyttet til kampanjen. Men det er viktig å ha en diskusjon i kjølvannet av metoo. Nemlig om personer det varsles mot helt eller delvis kan havne i et rettstomt rom, fordi prosessen ikke håndteres godt nok. Og om det i realiteten er mulig for en som blir anklaget offentlig – å forsvare seg. Det finnes knapt noen fasit, men vi må tåle en debatt der også denne siden er med, påpeker nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2.

Powered by Labrador CMS