Hege Yli Melhus Ask tiltrer som konsernsjef i NHST Media Group 1. november 2018. Foto: Gjensidige
Hege Yli Melhus Ask tiltrer som konsernsjef i NHST Media Group 1. november 2018. Foto: Gjensidige

Mediekonsern henter toppsjef fra forsikringsbransjen

Ny konsernsjef i NHST.

Publisert Sist oppdatert

Styret i NHST Media Group – som blant annet utgir Dagens Næringsliv og Morgenbladet – har ansatt Hege Yli Melhus Ask (44) som ny konsernsjef. Hun kommer fra stillingen som konserndirektør i det børsnoterte forsikringsselskapet Gjensidige, hvor hun har vært medlem av konsernledelsen og ledet forretningsområdet Privat siden 2011, skriver selskapet i en pressemelding.

Hege Yli Melhus Ask tiltrer stillingen 1. november 2018.

– Jeg er veldig glad for at Hege har takket ja til jobben. NHST Media Group står overfor store muligheter og utfordringer i overgangen til en mer digital forretningsmodell. Styret er overbevist om at hun vil være riktig person og ha gjennomføringskraft til å videreutvikle NHST Media Group på en god måte, sier styreleder Anette Olsen.

– Jeg har fulgt utviklingen i mediebransjen med stor interesse. Digitalisering har endret bransjen dramatisk, og endringene kommer til å fortsette i høyt tempo. Jeg gleder meg til å samarbeide med dyktige, kompetente og kunnskapsrike kolleger i NHST. Vi skal utnytte teknologi, forbrukerinnsikt og digitale kanaler optimalt, samtidig som vi fortsetter å levere god og viktig journalistikk og andre tjenester av høy kvalitet, sier Hege Yli Melhus Ask.


Tidligere har Ask blant annet vært administrerende direktør for helsebemanningsselskapet Agito Nordic AS og leder for privatmarkedsdivisjonen i Hafslund ASA. Hun er styreleder i investeringsfondet Skagerak Maturo Seed AS og styremedlem i stiftelsen Fondet for dansk norsk samarbeid.

Ask har en Maitrise des Sciences de Gestion (tilsvarende siviløkonomgrad) fra Université Paris IX Dauphine i Frankrike.

Powered by Labrador CMS