Siri Skaalmo er leder for Institutt for Journalistikk. Her ved Pressens hus i 2022.

Institutt for Journalistikk

IJ ansetter faglige medarbeidere for første gang siden 2018

– Vi er åpne for ulike type samarbeid, sier IJ-leder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Institutt for Journalistikk (IJ) har lyst ut to stillinger for fagmedarbeidere til deres arbeid med å etterutdanne, kurse og veilede journalister og mediefolk. Det er første gang IJ lyser ut faglige stillinger siden 2018 – og første gang etter at IJ flyttet til Oslo.

– Vi har mye å gjøre her på Pressens hus og trenger flere flinke folk inn i staben, sier IJ-leder Siri Skaalmo til Journalisten.

Den ene stillingen er en 100 prosent fast stilling, mens den andre er en prosjektstilling på mellom 20 og 100 prosent. Målet med sistnevnte er å utvikle IJs nettverk med ulike samarbeidspartnere i mediebransjen.

– Vi er åpne for ulike type samarbeid. Hvis noen ønsker å holde kurs her og ha en annen jobb ved siden av, så er vi åpne for det. Vi har allerede mange dyktige folk som bidrar, og nå har vi muligheten til å gjøre det på fastere basis, sier Skaalmo.

IJ skal ikke bli større i antall faglige ansatte akkurat nå, opplyser Skaalmo, da to ansatte er for tiden i permisjon. Men dette gir IJ anledningen til å hente inn ny kompetanse. IJ jobber blant annet med et internt prosjekt for modernisering og organisering av driften.

– Det gjør at vi vil kunne bidra med enda flere kurs og kompetanseprogrammer fremover, sier Skaalmo.

IJ har tradisjonelt vært et sted for fysiske kurs, men dette snudde under pandemien.

– Under pandemien kunne vi ha valgt å sette all aktivitet på vent, men satset i stedet på digital utvikling og lagde en rekke digitale kurs som ble brukt i bransjen. Responsen vi fikk var positiv – at faglig påfyll var en god måte å holde de redaksjonelle ansatte motiverte.

At de valgte å satse digitalt, gir IJ et større spekter å spille på i dag, mener Skaalmo. Det har ført til at 2022 har vært et bra år.

– Journalister og medieledere er opptatte av kompetanse og ønsker kontinuerlig faglig påfyll, kanskje i enda større grad enn før. I 2022 holdt vi masse kurs og hadde mange innom Pressens hus. Vi var også ute i redaksjonene og opplevde at det er mye oppmerksomhet rundt utviklingen av redaksjonene gjennom, sier Skaalmo og avslutter:

– Det er supert for oss.

For ti år siden var situasjonen en helt annen for IJ. I 2013 uttalte daværende styreleder Reidun K. Nybø at hun fryktet for fremtiden. IJs kurslokaler i Fredrikstad endte opp med å bli solgt for under takst.

Bak Stiftelsen Institutt for Journalistikk står Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening og Mediebedriftenes Landsforening.

Powered by Labrador CMS