Det albanske paret valgte å gå i kirkeasyl etter to avslag på asylsøknaden. Foto: Skjermdump fra nrk.no
Det albanske paret valgte å gå i kirkeasyl etter to avslag på asylsøknaden. Foto: Skjermdump fra nrk.no

I kirkeasyl etter korrupsjons=avsløringer

Journalistfamilie frykter for livet hvis de blir sendt tilbake til hjemlandet.

Publisert Sist oppdatert

Far, mor og datter på 13 måneder har sittet i asyl i Nysæter kirke på Stord siden lørdag. De er livredde for å bli sendt tilbake til hjemlandet Albania, skriver NRK Hordaland på sin nettside.

– Hjemme er livet vårt truet av mafiaen og myndighetene fordi jeg er undersøkende journalist, forteller Genci Angjellari, som har arbeidet som journalist i TV-kanalen Agon Chanell. Der har han ifølge NRK laget flere saker om korrupsjon.

Det var avisa Sunnhordland som først fortalte at familien valgte å gå i kirkeasyl (kreves abonnement), mens Bømlo-Nytt første gang omtalte familien i februar.

Avsløringene har ført til at både Genci og kona Fatjona ble truet på livet og ikke så annen utvei enn å flykte fra Albania for ti måneder siden.

Utlendingsnemnda har avslått asylsøknaden to ganger, senest på torsdag. Politiet var derfor i ferd med å sende familien ut av landet. De ser derfor kirkeasyl som en siste utvei. Parets advokat har ifølge NRK sendt brev til byfogden i Oslo, med krav om at familien får bli i Norge til saken har blitt ført for Oslo tingrett.

Powered by Labrador CMS