Amund Djuve går inn i sitt siste år som sjefredaktør og administrerende direktør i Dagens Næringsliv.
Amund Djuve går inn i sitt siste år som sjefredaktør og administrerende direktør i Dagens Næringsliv.

Konsernledelsen lanserte tanke om ny rolle for Amund Djuve

– Bra for DN, bra for NHST og antakelig bra for meg også.

Publisert Sist oppdatert

– Nå blir jeg sjefen til sjefredaktørene, sier Amund Djuve til Journalisten.

Dagens Næringslivs sjefredaktør og administrerende direktør gjennom 22 år varslet onsdag at han skal over i en ny rolle i eierkonsernet NHST fra høsten av, og at han i løpet av neste år går av som DN-sjef.

Djuve blir konserndirektør for publikasjoner, og får overordnet strategisk ansvar for Dagens Næringsliv, Fiskeribladet, Intrafish.com, Intrafish.no, Tradewinds, Upstream, Recharge og Europower.

Og personalansvar for publikasjonslederne, blant annet den kommende nye sjefredaktøren i DN.

– Snakket de siste ukene

Djuve tok over sjefsstolen i DN i 1999.

– Dermed er jeg inne i mitt fjerde tiår som DN-sjef. Så det er nok på tide, iallfall for DN og kanskje også for meg. Dette var en veldig fin anledning til å gå løs på en ny og spennende jobb i NHST-regi, sier han i dag.

– Hvor lenge har avgangen vært en tanke for deg?

– Vi har snakket om dette de siste ukene. Jeg har jo en stund vært klar over at jeg har hatt denne jobben lenge, men jeg har likt den så godt, og det har ikke dukket opp noe annet jeg seriøst har vurdert. Da denne muligheten nå dukket opp, tenkte jeg at dette er bra for DN, bra for NHST og antakelig bra for meg også å gjøre dette nå, sier Djuve.

Det er drøyt to uker siden Trond Sundnes tok over som ny konsernsjef i NHST.

– Var det den nye konsernsjefen som kom til deg med tanken?

– Første gang jeg fikk presentert tanken, kom det fra konsernets styreleder. Men jeg går ut fra at hun hadde snakket med konsernsjefen på forhånd, sier Djuve.

Fornøyd med tilstanden

I pressemeldingen peker Djuve selv på at det føltes passende å varsle sin avgang etter en ny Skup-pris til redaksjonen, og han utdyper overfor Journalisten at han mener DN-skuta er i svært god stand:

– Vi har hatt en fantastisk utvikling den siste tiden, og spesielt det siste året. Vi har tatt vår tredje Skup-pris på fire år, og jeg mener at vi aldri har holdt et så jevnt høyt journalistisk nivå som det siste året. Aldri har vi heller hatt så mange gode prosjekter på gang, fra fantasy-fond til vinunivers, og vi er inne i en periode med veldig god vekst i digitale abonnentinntekter, sier Djuve.

– I den grad det er mulig å gi seg på topp, eller iallfall kommunisere at man skal gi seg, var dette en fin mulighet.

– Arbeidsmiljøet i DN har vært et tema, også for Journalisten. Hvordan er status der?

– Personlig opplever jeg at det er bedre enn den episoden dere beskrev fra 2017. Men arbeidsmiljøet er noe man må jobbe med kontinuerlig. Den siste undersøkelsen vi hadde nå i vinter viser at det går fremover, og så er det alltid områder som vi må jobbe mer med.

Får stedfortreder

– 22 år som sjefredaktør, hva husker du best?

– Det er nok litt tidlig for meg med avskjedstalen, men det jeg har likt aller best i jobben er når det smeller. Når jeg får en eller annen sak til gjennomlesning som jeg vet kommer til å skape oppmerksomhet og kanskje litt bråk også, da er jeg aller lykkeligst i jobben. Det har vært mange slike øyeblikk.

Djuve fortsetter i stillingen til en erstatter er rekruttert, men får nåværende nyhetsredaktør Janne Johannessen som stedfortreder og avlaster når han går løs på den nye rollen i tillegg.

– Jeg kommer til å bruke veldig mye tid på organisasjonsprosjektet i NHST, og kommer til å bruke mye tid i både London og Bergen på sikt. Da var det naturlig at Janne med sin stilling og kompetanse avlaster meg, sier Djuve.

– Blir hun dermed også en høyaktuell kandidat som din erstatter?

– Den nye sjefredaktøren skal jeg være med på å rekruttere, så jeg skal ikke si noe som helst om hvem som er aktuelle kandidater nå.

Powered by Labrador CMS